Dubai

Dubai – prea scump sau mi-l pot permite?

Dubai este o destinție râvnită de multe persoane și cu toate astea nu mulți o pot bifa pe “to do list-ul ” personal. În general, Dubai este privit ca acel loc “pe care nu mi-l pot permite”. Cu răbdare orice este posibil.

Transport

Spre exemplu pentru mijlocul lunii martie, 2 bilete de avion dus-întors însumează aproximativ 500 de euro, cu o campanie low cost, pentru un zbor de aproape 5 ore și fără excală. Având în vedere că de multe ori destinațiile europene depășesc acest buget, nu este o sumă imposibilă.

Cazare și mâncare

O cameră de hotel în Dubai pleacă de la 50 de euro, la hoteluri de 3 stele, situate în zone convenabile. De asemenea există nenumărate oferte, dacă ești dispus să le urmărești. În urma unui mic research, am aflat că prețurile în supermarket nu sunt foarte diferite făță de România, unele fiind chiar mai mici. Prețurile la restaurante sunt desigur mai mari, dar Dubaiul este considerată una dintre cele mai luxoase destinații. Să spunem că ar fi cumva duble, în cazul restaurantele high class. Desigur, se poate mânca și la prețuri normale, în funcție de alegerea fiecăruia.

Ce pot vizita?

Acum bineînțeles dacă te-ai decis să pui bani la saltea pentru o vacanță binemeritată, îți putem da și câteva destinții turistice. În vârfulei listei de locații de vizitat se afla desigur Burj Khalifa, care este recunoscut ca cel mai înalt turn din lume, măsurând 828 de metri și 160 de etaje (prețul biletelor variază în funcție de oră – între 25 și 75 de euro).

Altă atracție turistică, care atrage, în general, sexul feminin, este Dubai Mall, având peste 1200 de magazine, patinoar, sală cu jocuri electronice și bineînțeles acvariul care adăpostește până la 33.000 de specii marine. (preț bilet – 30 euro).

Hotelul Burj Al-Arab reprezintă simbolul Dubaiului și este posibil cea mai luxoasă clădire din toate punctele de vedere, atât în interior, cât și în exterior.

Dacă ești fan al soarelui, trebuie să treci pe listă Plaja Jumeirah, aceasta având zone gratuite, dar și facilități contra-cost.

Nu pleca din Dubai, fără să te încarci și cu puțină istorie. Pentru asta poți vizita Moscheea Jumeiraj și Muzeul Dubai.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să ieși puțin din această ceață luxoasă, fă o oprire în Cartierul Bastakia, o zonă nemodernizată, care încă păstrează arhitectura tradițională arăbească. Această zonă nu este locuită, fiind la dispoziția turiștilor.
Nu e chiar imposibil de ajuns în Dubai? Cât de mult îți dorești?

 

Event Details