Egipt

Egiptul este locul care fascinează marea majoritate a planetei. Fiecare țară este diferită în felul ei, dar Egiptul este cu siguranță în top. Aici s-au născut multe povești și s-au creat scenarii de film, s-au scris cărți și s-au spus cele mai tari părți din istorie.

Egiptul este inima celori îndrăgostiți de istorie și de arhitectură. Începem cu capitala țării, Cairo. Cea mai frumoasă parte este că nu îți poți iamgina cum este acolo sau ce vei vedea pe acele străzi, decât dacă vei avea șansa să o vezi cu ochii tăi. Cairo este un contrast imens între modern și tradițional, între nou și vechi, este un contrast al vestimentației, al autoturismelor, îmbinat frumos de oameni care trec unii pe lângă alții. Capitala este de asemenea baza istoriei Egiptului, fiind împânzită de biserici, monunte, muzee și alte obiective turistice.

Deși nu te-ai fi așteptat, există un punct al Egiptului care se adresează stilul de viață pe picior mare, un loc plin cu hoteluri și cazinouri de lux și anume stațiunea Sharm el Sheikh. Aceasta se află la malul Mării Roșii, care este o fascinație pentru cei pasionați de scufundări.

Bineînțeles, nu vom vorbi despre Egipt fără să menționăm de Marile Piramide și Sfinxul din Giza. După cum bine știți acestea reprezintă una din Minunile Lumii, iar ele încă se clatină sub un mare mister.Mai este și Alexandria, ai doilea oraș ca dimensiune din Egipt. Cei pasionați de arhitectură sunt invitați să se plimbe în frumosul  oraș.

Orașul Luxor este un “to do” cu siguranță. Printre cele ce nu vei regreta că le-ai vizitat se numără: Vechiul Palat, complexul de temple Karnak cu faimoasa Sala Hipostila si cele 134 de coloane, Muzeul Luxor, complexul Medinet Habu, Valea Regilor, Templul mortuar al reginei Hatshepsut , Mormantul lui Tutankamon.

Nilul face parte din multe legend, mai mult sau mai puțin cunoste și cu toate că este doar un fluviu, cu siguranță merită o fotografie din albumul de vacanță.Ne întoarcem la partea istorică și religioasă și ajungem la Mânăstirea Ecaterina, care se găsește la Poalele Muntelui Sinai, un alt loc ce merită sigur atenție în această călătorie.

Mai multe informații puteți afla din Vlog-ul nostru :

Event Details