Iasi

  Am spus de multe ori că România este frumoasă și totuși avem câteva dovezi care vor demonstra că avem dreptate. Nu începe să își petreci toate vacanțele afară până când nu descoperi ce este prin țara ta.

  Acum, atenția noastră s-a oprit asupra Iașului. Nu contează în ce anotimp se îmbracă țara, orașul Iași este pregătit pentru turiști în orice perioadă a anului. Supranumit și Capitală a Moldovei, Frumosul oraș este cunoscut de asemenea și ca important centru universitar.Nu ai cum să te plictisești, mai ales dacă vizitezi pentru prima oară cel mai mare oraș nordic al țării.

  Un prim loc turistic ar fi grădina botanică, cea mai veche din românia de altfel, grădină ce adăpostește peste 800 de specii de trandafiri. Alt loc care trebuie luat în considerare este desigur Palatul culturii, clădire a cărei contrucții a început în anul 1906. Palatul Culturii este sediu oentru numeroase instituții culturale. Acest loc a fost recent reabilitat, căpătând un aspect cu totul spectaculos.

  Pentru că ne place natura, să nu uităm de Parcul Copou, un loc perfect pentru relaxare și o mică plimbare și nu în ultimul rând teiul poetului ce îi poartă numele, la umbra căruia acesta s-a odihnit, și anume Teiul lui Eminescu, care se află lângă bustul poetului.

  Iași nu este pretențios nici în materie de prețuri, prezentând o largă gamă, în funcție de dorințe. Sper exemplu, pentru o noapte la un hotel de 4 stele, o cameră dublă pornește de la 179 de lei. În materie de bucate, o să îți placă ce vei gusta, dacă alegi mâncare tradițioanală. Dacă vrei să mergi pe stilul clasic și pe un peisaj frumos, un loc mai select este Panoramic Restaurant, care se află pe Str. Piața Unirii, nr. 5.

Event Details