Timisoara

Timișoara este un oraș plin de cultură, foarte diferit de frumoasa capitală București, din toate punctele de vedere. Timișoara își lasă o amprentă frumoasă în cultură, arhitectură și natură. Este un oraș care se impune prin toate elementele și detaliile cu care este conturat.

Poate ți-a trecut prin cap să vizitezi Timișoara. Poate te-ai răzgândit sau poate n-ai avut deloc în plan acest lucru. Ești invitat să faci un mic tur al cuvintelor în care să faci cunoștință cu acest superb oraș.

Începem cu partea culturală și facem un popas asupra muzeelo. Amintim de:

Muzeul de Artă – după cum îi spune și numele, aici se găsesc numeroase colecții de artă, printre care și Colecția Baba a persoanei care poartă același nume.

Muzeul Satului Bănățean – ce este interesant este că acest muzeu se află în aer liber, fiind format din expoziții de arhitectură rurală și obiecte sau decoruri tradiționale.

Muzeul Catedralei Ordoxe Metropolitate – conținute obiecte de artă bisericești, strânse din ultimii 40 de ani.

Dacă ești un împătimit al artei și apreciezi talentul, Timișoara te invită o seară din mica ta vacanță, la teatru. Aici ai de unde să alegi, pentru că teatrele orașului nu seamănă deloc între ele. Avem bineînțeles în cap de listă, Teatru Național Timișoara, apoi amintim de Teatrul German de Stat, care are nenumărați actori de orgine germană.  Deloc de nemenționat este Teatrul Auăleu, care își susține piele uneori în aer liber.

Desigur, ca oricare alt mare oraș, Timișoara găzduiește nenumărate eveniment, precum Street Delivery, Jazz Festival, Festivalul Internațional de Dans etc.

Acum câte ceva despre prețuri. Timișoara nu este orașul extremelor din punct de vedere pecuniar. O noapte de cazare la un hotel de 3* pornește de la 150 RON. Există destule restaurante de unde poți alege, sortate după gust – pizza, paste sau cafenele.

Urmărește-ne pentru a fi la curent cuviitoarele evenimente din Timișoara!

Event Details